Brug indirekte grillning
1 kalveculotte på ca. 800 g
1 portion BBQ-sauce, se opskrift
½ l vand
salt
2 spsk olivenolie
125 g polentamel
Rids kalveculottens fedtkant og fjern senerne.
Læg culotten i halvdelen af BBQ-saucen i 12 timer i køleskabet.
Kog vandet op med lidt salt og olivenolie.
Tilsæt polentamel og lad det koge under kraftig omrøring i 10 rninutter.
Bred polentaen ud i et oliesmurt fad i 1-2 cm tykkelse og afkøl den.
Grill culotten ved indirekte varme med låg i 2-3 timer.
Prøv at holde temperaturen på 70°C ved hjælp af en forstøver med vand og ved at åbne låget lidt engang i mellem.
Pensl kødet med den sidste halvdel af BBQ-saucen under stegningen, så der dannes en skorpe af saucen.
Lad kødet trække ca. 20 minutter - centrumtemperaturen skal være 55°C.
Skær den kolde polenta i mindre stykker og grill dem på begge sider.
Skær culotten i skiver og server med grillet polenta og evt. en grøn salat.
Græsk salat passer godt til denne ret, se opskrift.