Logo

Surdej til rugbrød 2

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder

Rigtig surdej indeholder ikke gær! Surdejspuristerne behøver lidt længere hævetid, når de bager brød, men brødet bliver også mærkbart mere lækkert. Surdej kan i øvrigt sagtens anvendes i andet end rugbrød i stedet for gær. Ofte med overraskende positive resultater!

1 dl groft rugmel
1 dl rugkerner
1 dl kærnemælk
2 dl varmt vand
½ tsk salt

Ingredienserne blandes sammen.
Starteren stilles tildækket ved 20° C i 2-3 dage.
Du kan lugte, når starteren er ved at være moden og klar til brug.

Facebook
Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Opret din egen Kogebog
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 5,0 (2 stemmer)
Siden er blevet set 2.120 gange - Se og skriv kommentarer herunder.

Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Afstemning
Når du skal lave mad, hvad bruger du så?
Effektiv reklame - klik her