Logo

Pandekagestabel

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder

Pandekagestabel
Pandekager:
175 g hvedemel
½ tsk groft salt
2 dl mælk
4 æg
3 dl Karolines Køkken cremefraiche 18%
3 ½ spsk smør og olie
evt. smør og olie til stegning

Appelsinsirup:
3 appelsiner (ca. 700 g)
appelsinsaft fra appelsinfileterne, ca. 1 dl
275 g sukker (ca. 3.25 dl)
75 g smør

Pynt: florsukker
Tilbehør: vaniljeflødeis

Pandekager: Bland mel og salt i en skål.

Pisk mælken i lidt efter lidt og derefter æggene.

Vend cremefraiche i og til sidst smør- og rapsolie.

Stil dejen tildækket i køleskabet i mindst ½ time.

Appelsinsirup: Skær skal og hinder af appelsinerne - følg frugtens form.

Skær (over en skål) langs appelsinbådenes hinder, så bådene løsnes, uden at hinderne følger med - gem saften.

Kom appelsinsaft, -både, sukker og smør i en pande (ca. 21 cm i diameter).

Kog blandingen ved jævn varme og under omrøring i ca. 12 min.

Sluk og lad panden stå ved eftervarmen mens pandekagerne bliver bagt.

Pandekager fortsat:

Pisk dejen op.

Fordel ca. ½ dl dej i en lille, varm pande (ca. 14 cm i diameter).

Bag pandekagen ved jævn varme, ca. 1 ½ min. på hver side.

Læg den i et ovnfast fad og dæk med alufolie.

Stil fadet midt i ovnen på ca 75°C.

Læg pandekagerne, efterhånden som de bliver bagt, i en stabel med ½ spsk appelsinsirup på hver.

Bag resten af pandekagerne.

Ved serveringen: Sigt florsukker over pandekagestablen og server straks med is og resten af den lune sirup.
Fryseegnet: Ja, Pandekager og sirup kan fryses hver for sig. Lunes hver for sig og stables.

Facebook
Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Opret din egen Kogebog
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 5,0 (2 stemmer)
Siden er blevet set 3.547 gange - Se og skriv kommentarer herunder.

Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Afstemning
Skal Danmark have nye sikre atomkraftværker?
Effektiv reklame - klik her