Logo

Chokolade med appelsin cupcakes

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder

Chokolade med appelsin cupcakes

Orangesmagen mildner chokoladens bitterhed.

 

18 cupcakes:

225 g usaltet smør

225 g sukker

225 g hvedemel

2 ½ tsk bagepulver

4 æg

1 tsk appelsinekstrakt

1 ½ spsk revet skal fra en usprøjtet appelsin

100 g mørke chokoladeknapper

Glasur:

100 g mørke chokoladeknapper

¾ dl piskefløde

1 tsk appelsinekstrakt

 

Varm ovnen op til 175°C og læg 18 papirforme i muffinforme.

Rør alle ingredienser kagerne undtagen chokoladeknapper sammen i en stor skål med en elektrisk håndmikser, til dejen er glat og bleg - det tager 2-3 minutter. Rør chokoladeknapper i.

Fordel dejen i papirformene og bag kagerne i 20 minutter.

Tag formene ud af ovnen og lad dem køle af i 5 minutter.

Løft papirformene op af formene og lad kagerne køle af på en rist.

Lav glasur: Smelt chokolade i vandbad.

Tilsæt fløde og appelsinekstrakt og bland det godt.

Lad glasuren køle let af og hæld den over kagerne.

Skagerne i køleskabet, så glasuren stivner.

Opbevar kagerne uden glasur i en lufttæt beholder i op til 2 dage, eller frys dem i op til 3 måneder.

 

Variationer:

 

Chokoladecupcakes med appelsin og skumfidusmidte

Følg basisopskriften. Når kagerne er bagte og afkølede, skæres toppene af og hver kage udhules en smule. Tryk en skumfidus i hvert hul.

Læg 'låget' på igen og smør glasur på.

 

Chokoladecupcakes med appelsin og vaniljecreme

Følg basisopskriften. Når kagerne er bagte og afkølede, skæres toppene af og hver kage udhules en smule. Fyld hvert hul med vaniljecreme.

Læg 'låget' på igen og smør glasur på.

 

Hvide chokoladecupcakes med vanilje

Følg basisopskriften. Erstat de mørkechokoladeknapper med hvide  chokoladeknapper, og appelsinekstrakten med vaniljeekstrakt.

Undlad at bruge appelsinskal. I glasuren erstattes de mørke chokoladeknapper med hvide chokoladeknapper.

Facebook
Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Opret din egen Kogebog
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 5,0 (3 stemmer)
Siden er blevet set 2.840 gange - Se og skriv kommentarer herunder.

Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Afstemning
Hvad drikker du til din aftensmad?
Effektiv reklame - klik her