Logo

Æblekage fra skåne

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder

4-6 personer

1 krydderbrød (se opskrift)
½ spsk stødt ingefær
½ spsk stødt kanel
½ spsk stødt anis
½ spsk stødt kardemomme
2 dl sukker
150 g smør

Æblemos
10 æbler
2 dl sukker
revet skal og saft af 1 appelsin
Vaniljesauce (se opskrift)

Forvarm ovnen til 175º. Skær kanterne af brødet og skær det i terninger. Kør dem til krummer i en foodprocessor eller smuldr dem i hånden. Smelt smørret i en stor pande. Rist brødkrummerne på panden sammen med sukkeret og alle krydderierne ved svag varme i 10 min.
Udkern æblerne og skær dem i stykker. Smelt sukkeret i en gryde.Tilsæt æblestykkerne og lad dem simre til en grov mos. Smag til med appelsinsaft og -skal.
Læg halvdelen af brødkrummerne i en høj tærteform og tryk dem lidt sammen. Fyld æblemosen i og dæk med resten af krummerne. Bag i 15 min.
Server æblekagen med vaniljesauce (se opskrift) eller flødeskum til.

Facebook
Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Opret din egen Kogebog
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 5,0 (5 stemmer)
Siden er blevet set 2.415 gange - Se og skriv kommentarer herunder.

Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Afstemning
Hvad drikker du til din aftensmad?
Effektiv reklame - klik her