Logo

ukrainsk rugbrød

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder

(1 stort brød)
ukrainsk rugbrød laves med surdej. Det var kun til festlige lejligheder og blandt de mere velhavende, at det hvide hvedebrød kom på bordet. Efterhånden blev det grove hvedemel blandet med lidt hvedemel og sukkerroerester, der ellers ville blive smidt væk, men som var med til at gøre brødet mere næringsrigt.
Dette brød er en moderne version af en gammel ukrainsk opskrift. Pulverkaffen er med til give brødet en endnu mørkere farve.

3 dl vand
50 g gær
1-2 tsk salt
½ spsk sukker
1 spsk sirup
1 spsk kommen
½ tsk tørret fennikel
½ spsk løgpulver
2 spsk eddike
2 spsk smør
1 spsk pulverkaffe
225 g rugmel
125 g grahamsmel
125-250 g hvedemel
sammenpisket æg til pensling

Gæren røres ud i lunkent vand. Tilsæt salt og sukker, sirup, krydderier, eddike, kaffe og det grove hvedemel. Rør dejen godt sammen. Ælt hvedemel i dejen, indtil den hænger sammen, og lad den hæve under et klæde i ca. 1 time på et lunt sted.
Ælt dejen let sammen på bordet, og tilsæt evt. mere hvedemel. Form dejen til et rundt brød, som lægges på en smurt bageplade. Brødet pensles med æg, og der ridses et kryds i midten med en skarp kniv. Lad brødet efterhæve under et klæde i 30 min. på et lunt sted. Brødet pensles igen med æg og bages på nederste rille ved 200º i 45-50 min. Hvis brødet bliver for mørkt på overfladen, før det er færdigbagt, kan man dække det til med alufolie. Lad brødet køle af under et klæde på en bagerist.
Man kan drysse brødet med kommen som pynt.

Facebook
Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Opret din egen Kogebog
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 5,0 (2 stemmer)
Siden er blevet set 3.871 gange - Se og skriv kommentarer herunder.

Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Afstemning
Når du spiser take-away, hvad er det så?






Effektiv reklame - klik her