Logo

Godte med Bailey-fløde

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder

Denne kage vandt 2. premie i en kagekonkurrence mellem 40 bagere fra Østjylland 1996.

Bunde:
600 g kransekagemasse
300 g sukker
100 g æggehvide

Bailey-fløde:
2 ½ dl piskefløde
50 g overtrækschokolade
2 spsk Bailey

Florinertoppe:
30 g smør eller margarine
40 g sukker
30 g hvedemel
40 g hakkede nødder
solbærsyltetøj

Bunde:
Kransekagemasse og sukker røres sammen. Æggehvide tilsættes lidt ad gangen for at undgå at massen klumper. Sprøjtes ud i tyve små toppe på bageplade med bagepapir. Bag bundene 8-10 minutter ved 230°.
NB: Lav evt. selv sprøjte ved at klippe lille hul i hjørne af fryseplastpose.

Bailey-fløde:
Bring piskefløden næsten i kog. Tilsæt 50 g chokoladeknapper og rør rundt, til de er smeltede. Lad fløden stå, til den er kølet lidt af. Bailey tilsættes. Bailey-fløden skal derefter stilles på køl i køleskabet et døgn.

Florinertoppe:
Smelt fedtstoffet i en gryde. Rør ingredienserne sammen i gryden. Lad dejen blive kold.

Sådan laves godterne:
Den kolde dej rulles til en pølse. Skær pølsen ud til tyve små toppe. Bag toppene på en plade med bagepapir ca. 8 minutter ved 160° (til de er gyldne). Ret toppene pænt af rundt langs kanten med et glas. Lav en lille fordybning i kransekagebunden. Kom en lille klat solbærsyltetøj i fordybningen. Pisk Bailey-fløden op. Fyld fordybningen helt op med Baileyfløde. Florentinertoppen sættes ovenpå og pyntes efter smag.

Facebook
Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Opret din egen Kogebog
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 5,0 (5 stemmer)
Siden er blevet set 1.517 gange - Se og skriv kommentarer herunder.

Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Afstemning
Skal Danmark have nye sikre atomkraftværker?
Effektiv reklame - klik her