Garrigue med sød lakrids... Vinaigrette med syltet appelsin, olivenolie og græskar. (4 personer)
500 g blancheret, soigneret kalvebrissel.
250 g græskar.
1 håndfuld ristede græskarkerner.
2 usprøjtede appelsiner.
1 dl appelsinjuice.
Soltørrede oliven.
Olivenolie fra gamle træer.
Lakridsrodspulver.
Salt, peber
Klargør græskar på følgende måde:
Skær nogle ensartede stykker og glaser dem i appelsinjuice.
Steg resten af græskarstumperne let gyldne i olivenolie, blend og smag til med lakrids.
Reducer saften af de 2 appelsiner til sirupskonsistens.
Riv appelsinskallen i og tilsæt lidt olivenolie.
Skær kalvebrislen i 4 stykker og steg dem helt sprøde (7-8 minutter på hver side).
Krydr godt med salt og peber og drys hakkede oliven samt hakkede græskarkerner over.
Anret som på foto.