Logo

Kold, flamberet Cointreau­-mandelbisquit med ribsmousseline

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder

og bær (6-10 personer)
 
Mandelbisquit:
350 gram kransekagemasse xx
4 hele æg
50 gram hvedemel og Maizena
40 gram smeltet smør
 
Marengs:
1 ½ dl æggehvider
25 gram melis
 
Cointreaucreme:
100 gram konditorcreme (fx. kagecreme)
skallen af en citron
2 blade opblødt husblas
½ dl Cointreau
2 dl letpisket flødeskum
 
1. Kransekagemasse, æg, hvedemel og smør røres let, til det bliver til en homogen masse, herefter vendes det i marengs bestående af hvider og melis.
 
2. Fordel massen på en smurt bageplade evt. med bagepapir (30x56). Bages i en forvarmet ovn ved 220ºC.
 
3. Afkøl og udstik i 3 ringe a ca. 18 cm og læg sammen med Cointreaucreme.
4. Efter et par timer dækkes kagen med marengs:
2 æggehvider, 65 gram melis, lidt salt
og flamberes hurtigt med en gas­flamme, indtil kagen er smukt gylden og tørret.
 
Ribsmousseline:
½ kg friske ribs
150 gram melis
saften af ½ citron
1 spsk glucose
 
Ingredienserne blendes, passeres og fryses i en sorbetiere før brug. An­rettes evt. med rysteribs.
 

Facebook
Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Opret din egen Kogebog
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 4,7 (7 stemmer)
Siden er blevet set 1.931 gange - Se og skriv kommentarer herunder.

Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Afstemning
Når du skal lave mad, hvad bruger du så?
Effektiv reklame - klik her