Logo

Grønlangkål fra Vendsyssel

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder

Grønkål til boller (1 ½ bolle pr. person)
letsaltet stribet flæsk
saltede lammeribben
medister
mælk/fløde
salt
sukker
eddike
 
Grønkålen ribbes og skylles godt.
Koges i suppe/bouillon fra letsaltet stribet flæsk/medister/lammeribben,
hvilket er med til at give grønkålen smag.
Kålen koges ca. 15 minutter og afkøles.
Med hænderne formes kålen til runde boller.
Bollerne hakkes groft med kniv og formes til runde boller igen.
Grønkålsbollerne varmes i gryde eller på pande i kogefedtet fra sulet.
Der tilsættes mælk/fløde lidt salt, sukker og eventuelt lidt eddike efter
behag.
Server grønlangkålen med flæsk/medister/lammeribben, friskbagt
sigtebrød, sennep og rødbeder.

Facebook
Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Opret din egen Kogebog
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 4,7 (6 stemmer)
Siden er blevet set 5.207 gange - Se og skriv kommentarer herunder.

Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.
6304-12-2014 17:54:53 bent kristensen
Det er god spise, men det er godt lige at for koge kålen et par minutter, inden den koges færdig i gryden med suppen, det giver mere plads i gryden og bedre smag og kraft fra suppen, husk endelig lammekød måske en lammerullepølse som er kanon at koge med i suppen . god Jul. Hilsen fra en gammel Ålborg dreng.

Afstemning
Skal Danmark have nye sikre atomkraftværker?
Effektiv reklame - klik her