Logo

Laks med pimentsauce

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder

800 g laks

Sauce:
1 grøn peberfrugt
1 rød peberfrugt
1 løg
1 spsk olivenolie
½ dl hvidvinseddike
2 dl hvidvin
5 dl piskefløde
smør til stegning

Start med pimentsaucen:

Pil løget og skær det i skiver, befri den grønne peberfrugt for kerner og skær den i grove stykker.

Sauter løg og peber stykkerne i lidt olie, de må ikke tage farve.

Kom vineddiken ved og lad den koge ind.

Hvidvinen kommes i og lad den koge næsten ind.

Kom piskefløden og lad den småkoge i 15 minutter.

Blend saucen og smag den til med salt og peber.

Befri den røde peberfrugt for kerner og hak den groft.

Den kommes i saucen lige inden serveringen.
Laksen skæres i passende stykker, krydres med salt.

Laksestykkerne lægges med skindsiden ned på en varm stegepande hvor smørret er gyldnet.

Stykkerne steges, kun på den ene side, i ca. 10 min.

Server frisk pasta til.

Pasta og sauce blandes og laksen lægges ovenpå

Ved sprødt skind, så er fremgangsmåden:
Laksestykkerne lægges, således at skindsiden vender mod spækbrættet.
Laksen deles i 4 stykker.

Skær laksefiletterne af skindet, skindsiden skal være helt fri for laksekød.
Skær lakseskindet i strimler, rist den sprøde i olivenolie og drys dem med salt.
Pensl laksefiletterne med smeltet smør og læg dem på et ovnfast fad, krydr det med salt og steg dem i 8-10 minutter ved 150ºC, de skal være varme men ikke faste og hvide i kødet.

Facebook
Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Opret din egen Kogebog
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 5,0 (5 stemmer)
Siden er blevet set 2.230 gange - Se og skriv kommentarer herunder.

Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Afstemning
Hvad er din mening om kongehuset?
Effektiv reklame - klik her