Logo

Karamelrand - i trykkoger

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Trykkoger: 15 min. - alm. gryde: 45 min.

# Ingredienser

2 dl sukker til formen
5 æg
½ l fløde
2 spsk sukker
½ stang vanilje, kornene eller vaniljesukker
evt. 1 spsk mørk rom
2 dl vand
2 dl piskefløde, pisket

* Tilberedning

Smelt de 2 dl sukker på en pande til det er gyldent.
Hæld det i en randform, drej formen ret hurtigt, så bund og sider bliver beklædt med karamel, inden den stivner. Hjælp evt. med en paletkniv.
Hæld overskydende karamel tilbage på panden.
Kog panden af med 1-2 dl vand og afkøl det helt.
Pisk hviderne let sammen med fløde, sukker og vanilje og evt. rom.
Si blandingen gennem en sigte nogle gange og hæld den i randformen.
Stil randformen på risten i trykgryden.
Hæld 2 dl vand ved, luk gryden og varm forsigtigt op til gryden er næsten på tryk. 
Hold trykket der i 15 minutter - afkøl langsomt.
Tag randen op og afkøl den helt og vend den først derefter ud på et fad.
Rør den afkølede karamel fra panden i flødeskummet og server det til.


Facebook
Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Opret din egen Kogebog
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 5,0 (4 stemmer)
Siden er blevet set 2.490 gange - Se og skriv kommentarer herunder.

Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Afstemning
Når du skal lave mad, hvad bruger du så?
Effektiv reklame - klik her