Logo

Østers i gelé med feta

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder

(4 personer)
 
24 østers
Lidt hakket kørvel
150 g fe­taost
 
Gele:
Saften fra østers (ca. 1 dl) 
2 blade hus­blas
Peber
 
0sterscreme:
6 østers
1 ½ dl cremefraiche
2 hak­kede skalotteløg
Saft af ¼ citron
1 dl hvidvin
1 knsp. cayennepeber
Salt, peber
 
Åbn østerserne, så skallerne beskadiges mindst muligt.
Læg østerserne i en skål og vask og tør skallerne.
Skær fetaen i meget små tern.
 
Gelé: Opvarm østerssaften til ca. 60°.
Tilsæt forsigtigt den udblødte husblas sammen med lidt friskkværnet peber.
Stil geléen koldt, til den begynder at tage form, men den må ikke stivne!
 
Østerscreme:
Hak de 6 østers.
Kog skalotteløgene i hvidvinen, til den er helt fordampet og stil det helt koldt.
Tilsæt de hakkede østers, cremefraiche, citronsaft og lidt kørvel.
Smag til med cay­ennepeber, salt og peber.
 
Anretning:
Sæt 6 østersskaller på hver tal­lerken.
Drys lidt hakket feta i hver skal, øs 1 tsk østerscreme ovenpå og læg 1 østers samt lidt friskkværnet peber og en smule kørvel i.
Fordel til sidst lidt gelé henover.
 

Facebook
Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Opret din egen Kogebog
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 5,0 (2 stemmer)
Siden er blevet set 820 gange - Se og skriv kommentarer herunder.

Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Afstemning
Penge kontanter, kan vi undvære dem?
Foreslå nyt svar
Effektiv reklame - klik her