(4 personer)
24 østers
Lidt hakket kørvel
150 g fetaost
Gele:
Saften fra østers (ca. 1 dl)
2 blade husblas
Peber
0sterscreme:
6 østers
1 ½ dl cremefraiche
2 hakkede skalotteløg
Saft af ¼ citron
1 dl hvidvin
1 knsp. cayennepeber
Salt, peber
Åbn østerserne, så skallerne beskadiges mindst muligt.
Læg østerserne i en skål og vask og tør skallerne.
Skær fetaen i meget små tern.
Gelé: Opvarm østerssaften til ca. 60°.
Tilsæt forsigtigt den udblødte husblas sammen med lidt friskkværnet peber.
Stil geléen koldt, til den begynder at tage form, men den må ikke stivne!
Østerscreme:
Hak de 6 østers.
Kog skalotteløgene i hvidvinen, til den er helt fordampet og stil det helt koldt.
Tilsæt de hakkede østers, cremefraiche, citronsaft og lidt kørvel.
Smag til med cayennepeber, salt og peber.
Anretning:
Sæt 6 østersskaller på hver tallerken.
Drys lidt hakket feta i hver skal, øs 1 tsk østerscreme ovenpå og læg 1 østers samt lidt friskkværnet peber og en smule kørvel i.
Fordel til sidst lidt gelé henover.