Logo

Kandiserede æbler

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder

1 æble pr person
1 træpind til at stikke i æblet. Brug de der pinde man også bruger til kebab.
3 dl sukker
1 dl vand
1 spsk hvid eddike (kan udelades)
Evt. kokos
Bagepapir til at sætte æblerne til tørre på.

Hæld vand, sukker og evt. eddike i en ikke for stor gryde.
Der må ikke komme sukker på siden af gryden, det hele skal ned i vandet.
Lad det koge til vandet er fordampet og massen bliver tyk.
I starten lægges låg på gryden, men når det bulderkoger, tages låget af.
Boblerne begynder at blive tykke og seje.
På et termometer der går til 200ºC skal temp. i massen være 162°C.
Tages af varmen når den ønskede temperatur er nået.
PAS PÅ massen er utrolig varm og ætser sig ind i huden hvis man får det på sig!!!!
Imens sukkermassen koger op, odnes æblerne.
Æblerne skylles og gnides HELT tørre.
Stilken tages af. Pinden stikkes i æblet hvor stilken har siddet.
Stik pinden næsten helt igennem æblet.
Nu tager man æblet og snurrer det forsigtigt rundt i sukkermassen. Når der er sukkermasse på hele æblet kan man dyppe det i kokos og stille det til tørre på bagepapiret.

Facebook
Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Opret din egen Kogebog
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 5,0 (4 stemmer)
Siden er blevet set 884 gange - Se og skriv kommentarer herunder.

Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Afstemning
Hvor tit spiser du oksekød til aftensmad?
Effektiv reklame - klik her