Logo

Boeuf Daube og kartoffelmos med rodfrugter eller pasta

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder

Boeuf Daube stammer oprindeligt fra grænselandet mellem Italien og Frankrig og kan serveres med to slags tibehør: kartoffelmos eller pasta. Retten kan også laves i gryde og i ovn. Perfekt som aftensmad


En dejlig vinterret, inspireret af Kødbranchens fællesråd. Retten kan også laves i gryde.
Retten stammer fra grænselandet mellem Frankrig og Italien. Derfor er der to muligheder for tilbehør til denne ret - kartoffelmos eller båndpasta med spinat.

Kødret:
Ca. 1 kg okseklump eller andet oksekød (OBS: Man kan sagtens få noget billigere kød fx. højreb)
2-5 spsk hvedemel
2 spsk smør
2 spsk olie
150 g bacon
salt og peber
3 gulerødder
2 persillerødder
¼ kg skalotteløg (eller almindelige løg, som så skæres i både)
l laurbærblad
5 enebær
1 kvist timian - eller ½ tsk tørret timian
1 kvist rosmarin - eller ½ tsk tørret rosmarin
kaffefilter og bomuldssnor
½ liter rødvin eller mere til det næsten dækker indholdet i fadet
(PS: Man kan sagtens købe en billig vin til 20 kr. til dette formål- man kan også bruge hvidvin)
1 lille glas sorte oliven
1 lille glas grønne oliven (ca. 150 g sorte & grønne oliven i alt)
l bundt persille

Kartoffelmos med rodfrugter:
Man kan bruge de rodfrugter, man kan lide og i det forhold man kan lide, dog mindst 50% kartofler.
1 kg kartofler
1 gulerod
200 g selleri
200 g pastinak eller persillerod
3 fed hvidløg - (kan udelades, hvis man ikke kan lide hvidløg)
2 spsk smør
lidt mælk
salt og peber (helst hvid peber, da det ikke ses i mosen)

*

Mos.
Start med kogning ½ time før kødretten er færdig.
8. Skræl og skær grønsager og kartofler i grove stykke, pil hvidløgsfed og kom det hele i en gryde dækket med vand (tilsæt ikke salt) og kog grønsagerne 25 minutter.
9. Hæld vandet fra
10. Tilsæt 1 tsk salt og lidt peber, 2 spsk smør og mos grønsagerne med en kartoffelmoser, en gaffel eller et piskeris.
11. Tilsæt lidt mælk til mosen har den rette konsistens for mos og server hele retten med det samme.

Båndpasta:
500 g frisk eller tørret bånd-spinatpasta (båndpasta hedder tagliatelle) koges efter anvisning på pakken.

Boef Daube
1. Varm ovnen op til 150ºC. Skær selv kødet ud eller få slagteren til at skære kødet ud i 5x5x3 cm. Bland melet med salt og peber og vend kødstykkerne heri og brun dem i smør og olie i en gryde.
2. Skær bacon i tern og steg dem i lidt olie, kasser fedtstoffet.
3. Pil skalotteløg, skær gulerødder og persillerødder i runde skiver på ½ cm tykkelse. Kom dem i et ovnfast fad sammen med det brunede kød og bacon.
4. Kom krydderierne i et kaffefilter, luk det sammen med en bomuldssnpr og tilsæt det sammen med rødvinen.
5. Dæk fadet til med alufolie og sæt det i ovnen til kødet er mørt - spørg hos slagteren, hvor længe kødet skal have (ca. 1 ½ -2 timer - ellers er kødet for godt eller for dyrt).
6. Tilsæt retten oliven og smag til med salt og peber
7. Drys med hakket persille lige inden servering.

Facebook
Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Opret din egen Kogebog
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 5,0 (3 stemmer)
Siden er blevet set 3.140 gange - Se og skriv kommentarer herunder.

Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Afstemning
Når du skal lave mad, hvad bruger du så?
Effektiv reklame - klik her