Logo

Sprængt oksebryst med stuvet spidskål - Marie's

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder

Gyldenspjæts livret, men også mange andres, specielt når spidskålen har fast og tyldigt hoved. Slagteren salter gerne oksebrystet.

 

Til 4 personer

1 stykke sprængt (letsaltet) oksebryst på et par kg

1 spidskålshoved

3 spsk smør

3 spsk hvedemel

2 dl kogevand fra kålen

2-3 dl mælk eller fløde

salt og hvid peber

lidt reven muskat

 

Kog oksekødet i vand, der dækker kødet, til det er godt mørt - det varer et par timer.

Del kålhovedet i 4-5 "både" og kog dem i letsaltet vand et kvar­ter.

Smelt smørret og rør det sammen med melet.

Spæd med kogevand fra kålen samt mælk eller fløde.

Kog stuvningen igennem og smag til med salt, peber og reven muskat.

Snit kålen fint og bland den i stuvningen eller anret hele stykker kål i et halvdybt fad og hæld stuvningen over.

Skær oksebrystet i skiver og server den stuvede spidskål til.

Facebook
Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Opret din egen Kogebog
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 5,0 (2 stemmer)
Siden er blevet set 1.443 gange - Se og skriv kommentarer herunder.

Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Afstemning
Kongehusets vederlag øges fra 126,5 til 143,8 mil. kroner. Altså en stigning på 17,3 mil. kroner.
Foreslå nyt svar
Effektiv reklame - klik her