Logo

Provencalsk appelsintærte

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder

200 g hvedemel
100 g smør
Salt
4 appelsiner
250 g abrikosmarmelade
50 g sukker
2 æggehvider

Si melet med en anelse salt.
Tilsæt smørret i bidder og ælt med fingrene - håndvarmen er tit for meget.
Tilføj så meget koldt vand at dejen kan rulles ud.
Læg den i film eller alufolie og lad den hvile 15 min. i køleskabet. Skræl appelsinerne, pil dem grundigt for hvidt frugtkød og skær dem i ganske tynde skiver.
Rul dejen ud og beklæd den smurte tærteform med den.
Tryk den godt op i siderne.
Opvarm abrikos-marmeladen i en kasserolle og pensl tærten med den. Læg appelsin-skiverne pænt ovenpå, a la tagsten.
Fordel resten af marmeladen over og bag tærten i en forvarmet ovn ved 220° i 20-25 min. til randen er brun.

Facebook
Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Opret din egen Kogebog
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 5,0 (5 stemmer)
Siden er blevet set 1.529 gange - Se og skriv kommentarer herunder.

Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Afstemning
Hvad hedder USA’s næste præsident?
Effektiv reklame - klik her