Logo

Kransekage­husets kransekage

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder

Kransekage­husets kransekage
# Ingredienser 
½ kg ren, rå marcipan.
½ kg XX marcipan eller konfektmarcipan
400 g stødt melis
1 dl æggehvide. (jo, der står 1 dl, red.)

* Tilberedning 
De to slags marcipan æltes sammen. Sukkeret røres (ikke piskes) ud med æggehviden til det er opløst. Det går hurtigst i håndvarmt vandbad. Æggehvidemassen æltes ind i marcipanen, hvorefter den stilles til afkøling til den er fast og nem at rulle ud.
 
Til en kransekage på 10 ringe:
Vej 900 gram af. Del denne portion i 3 dele, en på 400 gram og 2 på hver 250 gram.
Rul de 400 gram til en pølse på 78 cm. 
Hænger dejen i bordet, er det fordi den ikke er kold nok; der må under ingen omstændigheder drysses flormelis under.
Den 78 cm lange pølse skæres ud ­ brug lineal eller centimetermål - i stykker på 8, 10, 12, 14, 16, og 18 cm.
De to andre rulles ud til hver 46 cm. 
Det ene stykke afskæres på 20 og 26 cm, det andet på 22 og 24 cm.

Hvert stykke bankes let med håndroden mod bordet, så kransekagestykket får sin. karakteristiske, trekantede form. Derefter samles hvert stykke til en ring, som skubbes godt sammen. 
Ringene sættes på plade dækket med bagepapir. 
Når alle ringene er formet og sat på plade, sættes pladen i køleskab, så dejen igen kan blive kold. Derefter rettes ringene til, så de bliver nogenlunde ens. 
Er de ikke lige høje hele vejen rundt, kan der sættes et grydelåg over hver, så kanten bliver lige høj.
 
Kransekagerne bages midt i ovnen ved ca. 220 ºC i 10-12 minutter. 
Sæt en bageplade under pladen med ringene, så kagerne ikke får for megen undervarme.
Men hold øje: det kan blive nødvendigt at fjerne ekstrapladen et par minutter før kagerne er færdige, hvis de ser ud til at have fået for lidt i bunden.
Kransekagerne tages ud når de er let gyldne på oversiden og i bunden.
Afkøler lidt på pladen før de lægges til afkøling på bagerist.
 
Nu skal kagen samles. Lav et lille kræmmerhus af dobbelt pergamentpapir. 
Fyld det op med glasur. Sno papiret sammen foroven, så det lukker tæt. 
Klip en lille spids af og sprøjt kransekageringene med det karakteristiske zig-zag mønster.
Sæt derefter kransekagen sammen efterhånden som ringene sprøjtes. Resten, nemlig pynten, vil vi overlade til dig selv. God fornøjelse.
 

Facebook
Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Opret din egen Kogebog
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 5,0 (2 stemmer)
Siden er blevet set 4.039 gange - Se og skriv kommentarer herunder.

Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Afstemning
Når du spiser take-away, hvad er det så?






Effektiv reklame - klik her