(4 personer)
2 små røgede stenbider
2 skalotteløg
150 g smør
citronsaft, salt og peber
50 g ørred
½ æg
½ dl piskefløde
200 g blancheret spinat
¼ fed hvidløg
Mousse:
1. Ørredkødet blendes, tilsættes salt, peber, æg og fløde.
2. Moussen vendes i den ene røgede stenbidder, der er plukket i små stykker.
3. Moussen indpakkes i store spinatblade, dampes i hvidvin og lidt vand i ca. 8 min. under alufolie i ovnen.
Beurre blanc:
1.2 dl hvidvin og skalotteløg reduceres, til der resterer 2 spsk
2. Monteres herefter med smørret. Smages til med salt, peber og citronsaft.
3. Spinaten smørsauteres med salt, peber samt en smule hvidløg.
Anretning:
Den indpakkede mousse deles i to dele og anrettes på en tallerken. Omkring placeres spinaten samt den anden stenbidder.
Som pynt lidt stenbidderrogn.