Logo

Røget laksesuppe med majs

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder

4 majskolber renset for blade og tråde
100 g smør
100 g løg skåret i skiver
100 g rød peberfrugt skåret i strimler
2 stilke bladselleri skåret i 1 cm. stykker
2 fed knuste hvidløg
60 g hvedemel
1 stk koriander
1 tsk timian
1 ½ l fiskebouillon
100 g rejer
300 g røget laks i strimler
Salt
Peber, friskkværnet

Hold majskolberne indover en skål og skær majskornene af med en skarp kniv. Det gør ikke noget de går i stykker. Få så meget af den mælkeagtige saft med som mulig.

Smørret smeltes i en tykbundet gryde. Majskorn, løg, peberfrugter, selleri og hvidløg svitses heri i 5 minutter, hvorefter melet drysses i. Lad melet bage sammen med grønsagerne i et par minutter. Det må ikke brune.

Tilsæt herefter koriander, timian, saften fra majsen og fiskebouillonen, lidt ad gangen, mens der røres konstant. Lad det herefter simre i 30 minutter.

Så tilsættes fløden, og suppen bringes i kog. Smages til med salt og peber. 2 - 3 minutter før servering tilsættes rejer og laks.

Lad fisken blive varm inden servering.

Hertil serveres groft brød.

Facebook
Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Opret din egen Kogebog
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 5,0 (2 stemmer)
Siden er blevet set 1.199 gange - Se og skriv kommentarer herunder.

Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Afstemning
Hvad drikker du til din aftensmad?
Effektiv reklame - klik her