Denne løgtærte er noget af det bedste inden for tærter.
Den er sød, salt og krydret på samme tid og med den lidt sprøde bund, er
den vel den bedste af alle...
(8 personer)
#
Ingredienser300 g pate brisée (kan erstattes af mørdej)
Fyld:
1 kg løg i skiver
50 g spækstrimler
20 g hvedemel
5 cl solsikkeolie
¼ l mælk
¼ l fløde
3 æg
salt og peber
*
Tilberedning
Fyld: Sauter løgskiver og spækstrimler, til løgene bliver gennemsigtige.
Drys hvedemel, salt og peber over og vend rundt.
Hæld mælk og fløde i og lad simre i 3-4 minutter.
Pisk æggene i og vend rundt.
Rul dejen ud og beklæd en tærteform, diameter 30 cm.
Hæld fyldet i og bag tærten ved 185 ºC i ca. 35 minutter.
Vinaigrette:
Pisk en salatdressing sammen på salt, peber, sennep, raps- og valnøddeolie, vinaigre, lidt aceto balsamico og nogle dråber Maggi.