Logo

Perlehøne med morkler

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder

1 perlehøne
4 store friske morkler, kantareller eller champignon
1 glas cognac
1 glas tør hvidvin
100 g spæk
3 fed hvidløg
1 kryddervisken bestående af fx. timian og basilikum
3 gulerødder
3 løg
olie og smør
salt og peber

Perlehønen gnides indvendig og udvendig med salt og peber, hvorefter svampene kommes i hønen.
Hønen syes til, ombindes med spæk, og brunes i en gryde i smør og olie.
Tages derefter op, lægges på et fad, overhældes med cognac og antændes (ved en sådan "flambering", går ilden selv ud efter et stykke tid).
I gryden brunes 3 upillede fed hvidløg, kryddervisken, gulerødder og løgene, som er skåret i stykker.
Hønen lægges, med skyen fra flamberingen, tilbage i gryden. Hvidvin og og et halvt glas vand hældes over, og gryden dækkes med låg.
Hønen steges mør i ca. ¾ time. Kort før hønen er mør, tegs den op, og befries for spæk, hvorefter den steges færdig.
Når hønen er mør, tages den op og deles i fire stykker.
saucen sies og hældes over hønsestykkerne, der serveres drysset med persille.

Serveres med hvide kartofler og grønne bønner.

Facebook
Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Opret din egen Kogebog
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 5,0 (2 stemmer)
Siden er blevet set 1.836 gange - Se og skriv kommentarer herunder.

Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Afstemning
Nu når nytårsaften er overstået, hvad synes du så om fyrværkeriet?
Effektiv reklame - klik her