Logo

Boller i karry - lav fedt %

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder

Boller i karry kan laves på flere måder - dog altid med boller af svinekød og så karry naturligvis. I denne opskrift laves saucen på minimælk og hvis du vil have ekstra smag så tilsæt lidt revet æble.


170 g hakket magert svinekød
25 g revet løg
15 g hvedemel
salt, peber
Sauce:
150 g groftrevet hvidkål
2 dl skummet- eller minimælk
1 tsk hønsebouillonpulver
10 g hvedemel
karry efter behag


Farsen røres godt sammen og formes til kødboller.
Koges i en gryde med letsaltet vand.
Kødbollerne stiger til vejrs når de er færdigkogt.
Tages herefter op af vandet.
Den revne hvidkål koges i letsaltet vand i ca. 3-5 min.
Dryppes godt af i en sigte.
Mælken piskes sammen med bouillonpulver og karry.
Lad mælken koge op og jævn med melet.
Tilsæt den kogte hvidkål og varm saucen igennem.
Smag til med salt og peber.
Server 75 g kogte ris til karrysaucen og kødbollerne samt ekstra
grønsager, fx. 150 g kogt broccoli.
 
Tips: I stedet for hvidkål kan der bruges knoldselleri – og et revet æble
kan evt. tilsættes saucen, det giver en god smag.

 

Facebook
Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Opret din egen Kogebog
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 5,0 (3 stemmer)
Siden er blevet set 2.301 gange - Se og skriv kommentarer herunder.

Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Afstemning
Når du skal lave mad, hvad bruger du så?





Effektiv reklame - klik her