Logo

Orientalsk poussin med ingefær, forårsløg, jordskokker ...

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder

linser og i en sauce med soya.
 
2 poussiner eller en frisk landkylling
1-2 bdt forårsløg, springonions
200 g friske grøn­ne bønner
200 g jordskokker
200-300 g linser (opblødte)
1 bdt purløg
1 frisk ingefær
1 stort fed hvidløg
¼ l god kraftig bouillon
lidt soyasauce
1 strø­get spiseske Maizenamel
peber
 
A. Skyl linserne meget omhyggeligt og lad dem bløde op i nogle timer,
3-4 timer er tilstrækkeligt - hvis man har glemt det, kan man godt koge dem direkte, det gør dem faktisk mere interessante at bide i.

Kog linserne i let saltet vand til passende konsistens. (10 til 20 min), alt efter hvor længe, de har været opblødt.

B. Skær poussinerne i halve eller kvarte og brun stykkerne i en god olivenolie. Steg dem videre i ov­nen, mens grønsagerne tilbere­des.

C. Alle grønsager vaskes omhygge­ligt.
Snit forårsløgene i strimler lidt diagonalt, brug også noget af det grønne.
Skær bønnerne igen­nem på langs, skræl jordskokker­ne og skær dem i tynde skiver.
Skræl og riv lidt ingefær (ca. 1-4 g) alt efter smag og behag.
Svits samtlige grønsager på en meget varm pande sammen med det pressede hvidløgsfed i oliven­olie i 2 minutter, tilsæt bouillonen og lad den koge med 1 minut.
Rør lidt soyasauce tilsat vand med lidt Maizena, og tilsæt under kraftig omrøring. Smages til med peber.

D. Poussinerne lægges oveni (hvis de har afgivet lidt kraft så hæld det endelig

med i).
Serveres på rygende varme tallerkener med nogle få lange purløg.


 

Facebook
Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Opret din egen Kogebog
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 5,0 (2 stemmer)
Siden er blevet set 1.821 gange - Se og skriv kommentarer herunder.

Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Afstemning
Skal Danmark have nye sikre atomkraftværker?
Effektiv reklame - klik her