Logo

Linsekage med ananas

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder

Linsedejen blev opfundet i 1823 i byen Linz i Østrig af konditoren Johann Vogel.

Linsedej:
250 g hvedemel
250 g smør
korn fra 1 vaniljestang
65 g melis
2 æggeblommer

Creme:
½ liter fløde 13%
60 sukker
korn fra 1 vaniljestang
2 spsk Maizena
2 æggeblommer
2 æg

Fyld:
1 dåse ananas

Linsedej:
Læg melet på bordet og lav en fordybning, hvori de andre ingredienser lægges, hvorefter dejen hurtigt æltes sammen.

Gør dejen flad, pak den ind i film og læg den på køl mindst 1 time.

Rul den tyndt ud og stik den med 1 glas til ca. 12 stk

Gem ⅓ af dejen til låg - udstik dem med et lidt mindre glas.

Beklæd formene og sæt dem på køl.

Creme:
Fløde, sukker, vanilje og Maizena koges. Æggene piskes sammen.

Den kogende fløde piskes ned i æggene og sigtes.

Cremen fyldes i linsetærterne og ananassnitterne fordeles i cremen.

Læg dejlåget på og tryk let sammen med fingrene.

Sættes i en varm ovn 180ºC i 25-30 minutter.

Facebook
Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Opret din egen Kogebog
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 5,0 (4 stemmer)
Siden er blevet set 1.545 gange - Se og skriv kommentarer herunder.

Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Afstemning
Hvad drikker du til din aftensmad?
Effektiv reklame - klik her