Logo

Sporvognskål med oksefars

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder

1 kg hakket oksekød
1 kg fintsnittet hvidkål
1 kg kartofler i skiver  
1 kg løg, snittede
50 g smør
1 dåse koncentreret tomatpuré
2 spsk stærk karry
2 spsk salt og peber
5 dl vand

Kødet svitses på en pande uden fedtstof til det er helt løst (brug en gaffel).
Hvidkålen snittes. Løgene snittes groft og kartoflerne skæres i skiver.
Tag en stor gryde og smelt først smørret.
Fordel herefter de forskellige ingredienser i følgende rækkefølge: Først et lag hvidkål, herefter et lag oksekød, krydderier: salt/peber/karry, så et lag løg og herefter et lag kartofler.
Gentag proceduren, til ingredienserne er brugt.
På toppen fordeles tomatpureen og overhældes med vandet.
Gryden sættes på jævn varme, og der må ikke røres i gryden det første kvarter.
Vendes herefter hvert kvarter.
Kogetid i alt ca. 1 time.
Sæt gerne gryden på bordet og servér med et godt hjemmebagt rugbrød eller madbrød. Øl hører til.

 

Tips: Opskriften er snighørt i sporvognslinie 5 inden sporvognene blev nedlagt i København. Opskriften er bestemt ikke nedlagt.

 

Facebook
Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Opret din egen Kogebog
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 5,0 (6 stemmer)
Siden er blevet set 2.612 gange - Se og skriv kommentarer herunder.

Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Afstemning
Skal Copenhagen Pride have skattepenge?
Effektiv reklame - klik her