Logo

Jule-oksemørbrad

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder

1 kg oksemørbrad
1 tsk hvidløgspulver
1 tsk køkkensalt
1 tsk peber
2 skiver bacon
2 dl rødvin
1 ½ tsk frisk rosmarin
 
Pynt: frisk rosmarin
 
Sauce:
1 stk rød peberfrugt
3 dl oksekødsbouillon
 
Gnid mørbraden med hvidløgspulver, salt og peber.
Skær bacon i små stykker.
Steg baconen i en gryde, som netop er stor nok til mørbraden.
Overfør med en hulske baconen til en tallerken, men lad stegefedtet
blive i gryden.
Brun mørbraden på alle sider i baconfedtet.
Overfør mørbraden til en tallerken.
Tilsæt rødvin, bacon og rosmarin til gryden og kog blandingen i 1 min.
Returnér mørbraden til gryden og lad retten simre under låg i 25 min.
Overfør mørbraden til et skærebræt og lad den hvile i 10 min.
Mens mørbraden hviler skæres peberfrugten i tern.
Baconen fjernes igen fra gryden med en hulske, og peberfrugten samt
bouillon tilsættes. Kog saucen over moderat varme, til den er tyknet let.
Skær mørbraden i skiver og arrangér dem på en tallerken eller et fad.
Hæld lidt af saucen over kødet og pynt med rosmarinkviste.

Facebook
Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Opret din egen Kogebog
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 5,0 (5 stemmer)
Siden er blevet set 2.128 gange - Se og skriv kommentarer herunder.

Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Afstemning
Hvad drikker du til din aftensmad?
Effektiv reklame - klik her