Logo

Mexicansk bønnesalat

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder

Mexicansk bønnesalat

I mellem- og sydamerika er bønner en del af basiskosten, og man spiser dem morgen, middag og aften. Der findes et væld af forskellige varianter og tilberedningsmåder og bønnerne erstatter ofte kød. I denne salat er der dog både bønner og kød.

 

150 g tørrede, sorte bønner
1 tsk salt
½ tsk peberkorn
1 laubærblad
½ lille løg i tynde både (ca. 25 g)
350 g kogt kalvekød i tern (se tips)
3 bundt forårsløg i tynde strimler (ca. 300 g)
4 peberfrugter i grove strimler (ca. 500 g)
Tilbehør: Groft brød


Marinade:
2 spsk olivenolie
1 spsk limesaft
1 fed finthakket hvidløg
1 tsk stødt koriander
¼ tsk stødt, stærk chili
¼ tsk stødt anis
½ tsk salt
¼ tsk peber


Sæt bønnerne i blød i rigeligt vand i mindst 8 timer.
Pisk en marinade af olie, limesaft, hvidløg, koriander, chili, anis, salt og peber.
Hæld vandet fra bønnerne.

Kom bønner, salt, peber, laurbærblad og løg i en stor gryde og dæk med rigeligt vand.

Bring bønnerne i kog og kog dem møre, ca. 1 time.

Hæld vandet fra og lad dem dryppe af i en si.
Bland de kogte bønner og kødet, forårsløg og peberfrugter med marinaden.
Anret bønnesalaten på et fad og server med brød.


Tips: Salaten kan også laves med andre kødstykker, fx rester af kogt eller braiseret okse- eller lammekød.
Ingredienserne i salaten får mere smag, hvis du lader salaten trække i 1 time inden servering.
Kogning af kalvekød se: kalvekød med forårsgrønt.

Serverer du salaten på en buffet eller som forret, rækker den til 8 personer.

Grønsager pr. person: 250 g

Facebook
Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Opret din egen Kogebog
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 5,0 (4 stemmer)
Siden er blevet set 6.703 gange - Se og skriv kommentarer herunder.

Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Afstemning
Hvad er din mening om kongehuset?
Effektiv reklame - klik her