12 stk
5 spsk olivenolie
1 stort løg, finthakket
2 fed hvidløg, knust
1 ½ tsk tørret oregano
5 spsk tomatpure fra tube
salt og peber
125 g dansk mozzarellaost
125 g skinke eller salami skåret i 1 cm tern
1 lille, grøn peberfrugt uden kerner, skåret i 1 cm tern
8 champignons skåret i kvarte
4 lange bambusspid
Dej:
500 g hvedemel
1,/4 tsk salt
30 g gær
3 dl håndvarmt vand
1 sammenpisket æg til pensling
Pynt:
oreganokviste
Opvarm olien i en gryde og steg løg og hvidløg i 3 minutter.
Rør oregano og tomatpure i.
Krydr med salt og peber.
Stil til afkøling.
Skær to tredjedele af mozzarellaosten i 1 cm tern og riv resten (til pynt).
Fordel skinke eller salami, ostetern, peber og champignons på 4 lange bambusspid, så der er 2,5 cm frie en'der.
Bland hvedemel, salt og gær i en skål.
Tilsæt vand og rør sammen til en dej. Ælt godt og del dejen i 4 portioner.
Rul hvert stykke ud i en 25 cm cirkel.
Smør hvert dejstykke med tomatblandingen.
Læg en kebab på den ene side og rul sammen.
Læg dem på en velsmurt bageplade.
Pensl med sammenpisket æg og drys med revet ost.
Dæk med smurt plasticfolie og stil dem lunt i 20 minutter, til de er hævet en smule. Forvarm ovnen til 180°.
Bag kebabberne i 20-25 minutter, til de er gyldne.
Fjern spiddene og skær hver kebab i 3 stykker.
Pynt dem med oregano.