Logo

Gulerodsbrød, små

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder

Brød

25 g gær
1 ½ dl mælk
1 dl A-38
3 spsk olie
1 tsk salt
1 tsk sukker
1 gulerod (75 g)
60 g grahamsmel (1 dl)
350 g hvedemel (ca. 6 dl)
1 æg til pensling
2 spsk grahamsmel til drys

Arbejdstid: 20 minutter.
Hævetid: 1 time 20 minutter.
Bagetid: 15 minutter.

1. Lun mælken let (35ºC) og opløs gæren heri. Tilsæt A-38 og olie. Rør salt, sukker og grahamsmel i.
2. Riv guleroden fint, der skal være ca. 1 dl Bland den i dejen sammen med ⅔ af melet. Rør dejen godt sammen. Tilsæt det resterende hvedemel lidt ad gangen og ælt dejen glat og smidig.
3. Lad dejen hæve lunt og tildækket 1 time. Ælt atter dejen igennem. Del dejen i 12 stykker og form dem til små aflange brød.
4. Sæt brødene på en velsmurt plade eller på en pande beklædt med bagepapir. Lad dem efterhæve tildækket i 20 minutter.
5. Rids brødene med en skarp kniv eller et barberblad. Pisk æggene sammen og pensl brødene med det. Drys med grahamsmel.
6. Bag brødene i en 225ºC varm ovn i 15 minutter, eller til de er gyldne og gennembagte. Lad dem svale på en bagerist.

Facebook
Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Opret din egen Kogebog
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 5,0 (2 stemmer)
Siden er blevet set 1.415 gange - Se og skriv kommentarer herunder.

Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Afstemning
Når du skal lave mad, hvad bruger du så?





Effektiv reklame - klik her