75 g mørk chokolade med højt kakaoindhold
2,5 dl piskefløde
revet skal fra ½ appelsin
2 æg
3 spsk sukker
Nøddekaramel:
1 dl sukker
1 spsk citronsaft
30 g hasselnødder
Tilbehør: frisk frugt eller bær
Smør små portionsskåle eller små kaffekopper (evt. espressokopper) med smør.
Kom chokolade, fløde og appelsinskal i en gryde, og varm det op.
Rør jævnligt i det, til chokoladen er helt smeltet. Lad det køle af.
Del æggene i blomme og hvide.
Pisk æggeblommerne i chokolademassen.
Pisk hviderne næsten stive.
Tilsæt sukkeret, pisk hviderne blanke, og vend dem i chokoladen.
Hæld massen i kopperne, og kom dem i en gryde med vand i bunden (vand til ca. halvt op på koppernes side).
Læg låg på gryden, og lad dem stå 15-20 minutter over svag varme.
Kom sukker og citronsaft på en pande eller i en gryde.
Smelt sukkeret langsomt uden omrøring.
Tilsæt hakkede nødder, og fjern panden fra varmen.
Dryp nøddekaramellen over.
Server desserten med friske bær.