Logo

Eton mess traditional

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder

dessert bestående af en blanding af jordbær, stykker af marengs og flødeskum...

 

4 mellemstørrelse marengs
280 ml piskefløde
50 g melis

10 ml (1 spsk) Vanilla /vaniljesukker
150 ml græsk yoghurt (drænet yoghurt)

500 g jordbær (evt blandede sommerbær)

Rens jordbærrene, fjern blomsten og skær dem i halve.

Bræk marengs i stykker (ikke for små) og kom dem i en skål eller 4 dessertglas.

Kom piskefløde, vanilje og sukker i en skål og pisk det stift.

Kom flødeskum, yoghurt, jordbær og marengsstykker skiftevis i skål/glas i lag.

Pas på ikke at knuse marengsstykkerne for meget.

Server evt med en stilk citronmelisse på toppen.

 

Eton mess er en dessert bestående af en blanding af jordbær, stykker af marengs og flødeskum, som traditionelt serveres på Eton College's annual prize-giving celebration picnic on 4 June. Historien fortæller at desserten blev opfundet/udviklet da en  Labrador uheldigvis sad på en picnickurv i bagenden af en bil på vej til en picnic. En  Eton mess kan tilberedes af andre typer sommerfrugt, men jordbær er det traditionelle.

På Lancing College in West Sussex, England serveres en tilsvarende dessert hele året.

  

Facebook
Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Opret din egen Kogebog
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 5,0 (2 stemmer)
Siden er blevet set 3.609 gange - Se og skriv kommentarer herunder.

Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Afstemning
Når du spiser take-away, hvad er det så?






Effektiv reklame - klik her