Logo

Florentinerislagkage med frisk frugt

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder

Bunde:
20 g sukker
20 g smør
1 tsk glukose 80%
20 g hasselnøddeflager
10 g hvedemel
 
Appelsinis:
1 ½ dl piskefløde
75 g sukker
½ dl æggeblommer
skal af ½ appelsin revet
saften af 2 appelsiner
1 tsk citronsaft
 
Nutellais:
1 ½ dl piskefløde
70 g nutella
30 g sukker
10 g hakkede hasselnøddeflager
15 g grovrevet kogechokolade
½ dl æggeblommer
 
Vanilleis:
1 ½ dl piskefløde
75 g sukker
1 tsk vaniljesukker
¾ dl æggeblommer
 
Pynt: Årstidens friske frugter
 
Bunde: Smørret smeltes og sukkeret tilsættes og smeltes.
Herefter tilsættes glukose og denne smeltes.
Nødder og hvedemel røres i og det hele ristes let sammen.
Del massen og bag først den ene bund på bagepapir i ca. 10 minutter ved
180ºC i en springformkrans.
Bag derefter den anden bund.
Appelsinis: Sukker og æggeblommer piskes hvide og luftige.
Tilsættes saft- og skal af appelsin.
Blandes herefter med den letpiskede flødeskum.
Nutellais: Æg, sukker og nutella piskes luftigt.
Nødder, chokolade og letpisket flødeskum vendes i.
 

Vanilleis: Æg, sukker og vanilje piskes hvidt og luftigt.
Letpisket flødeskum vendes i.
Saml springform med bund og læg den ene bund i formen med bagsiden opad og fyld appelsinisen ovenpå.
Sæt springformen i fryseren.
Når isen er letfrossen, fyldes nutellaisen ovenpå.
Sæt igen springformen i fryseren. Når nutellaisen er letfrossen, fyldes
vaniljeisen på og der lukkes med den sidste kagebund.
Lad det hele stå i fryseren til næste dag.
 

Anretning; Skær isen ud i små lagkagestykker og anret på tallerken med årstidens friske frugter.

Facebook
Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Opret din egen Kogebog
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 5,0 (5 stemmer)
Siden er blevet set 1.864 gange - Se og skriv kommentarer herunder.

Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Afstemning
Hvad er din mening om kongehuset?
Effektiv reklame - klik her