Logo

Glaseret kastaniekage med sprød karamel og vanillesirup

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder

8 stk æg
250 g flormelis
1 stk vaniljestang
60 g rasp
saften fra 1 citron
250 g hakkede kastanier
salt
50 g smør
15 kastanier
100 g perlesukker
½ dl appelsinsaft
¼ calvados
20 g smør
1 stang vanilje

Æggene deles i hver sin skål. Kastanierne befries fra skallen og sukkeret smeltes til karamel i en kasserolle.
Smørret tilsættes og kastanierne lægges nænsomt i karamellen.
Flamber med calvados og tilsæt appelsinsaft. Kastanierne koges nu møre i karamellen (ca. 10 – 15 min.) og sættes et lunt sted.
Æggeblommerne tilsættes 200 g flormelis og piskes sammen til en
ensartet masse med piskeris.
Vanillestangen halveres på langs og marven befries med brug af en kniv,
og røres i æggeblommemassen.
Rør 30 g rasp og citronsaft i samme masse med en grydeske og
derefter de hakkede kastanier, som i forvejen er bagt ved 180°C i 30
min. i ovnen.
En knivspids salt tilsættes æggehviderne som piskes stive med en
håndmixer. Mens resten af flormelisen tilsættes.
Vend ⅓ af de stiftpiskede æggehvider forsigtigt i
æggeblommemassen med en dejskraber til en ens masse og derefter de
sidste ⅔ forsigtigt i.
En ringform smøres med blødt smør og drysses forsigtigt med det
resterende rasp.
Dejen fyldes i formene og kastanierne sættes forsigtigt deri og nu
bages dejen 40 – 50 min.
Som dekoration vanilje/kastaniesirup på tallerkenerne som et bund.
Der kan evt. bruges "Fe hår" af lidt smeltet perlesukker og en spiseske glukose.

Facebook
Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Opret din egen Kogebog
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 5,0 (3 stemmer)
Siden er blevet set 1.922 gange - Se og skriv kommentarer herunder.

Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Afstemning
Når du spiser take-away, hvad er det så?






Effektiv reklame - klik her