Logo

Kernerugbrød 2

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder

50 g gær
250 g groft rugmel
250 g hvedemel
2 dl knækkede rugkerner
1 dl solsikke kerner
1 spsk salt
3 spsk mørk sirup
 
Rugkernerne sættes i blød i ½ l. vand i ca.2 timer.
Gæren opløses i 4 dl lunt vand og de afdryppede rugkerner tilsættes
sammen med hvedemel og solsikke - det røres sammen og står i ca. 20 min.
Resten af ingredienserne tilsættes og det hele røres godt sammen og stilles
til hævning i skålen i 2 ½ time.
Herefter æltes det hurtig igennem og kommes i bageform.
Hæver i formen i 45 minutter og bages på midterste rille i ca. 45 minutter
ved 230ºC.
 
Tips: Vandet fra iblødsætning af kerner skal ikke bruges.

Facebook
Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Opret din egen Kogebog
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 5,0 (3 stemmer)
Siden er blevet set 2.023 gange - Se og skriv kommentarer herunder.

Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Afstemning
Når du skal lave mad, hvad bruger du så?
Effektiv reklame - klik her