4 skiver oksemørbrad á 3–4 cm. tykke
200 gorgonzola ost
salt og peber
½ dl tør sherry
4 dl cremefraiche
1 oksebouillonterning
½ tsk kinesisk soja
Skær en lomme i hver tournedos og kom en skive gorgonzola i hver
tournedos.
Krydr med salt og peber.
Bind eventuelt et stykke kødsnor om.
Steg dem ved stærk varme i ca. 3 minutter på hver side på en
stegepande. Salt dem let.
Tag kødet væk fra stegepanden og pisk stegeskyen med sherry, creme
fraiche og ca. 4 spsk gorgonzola.
Tilsæt bouillonterningen og soja.
Lad saucen koge sammen.
Smag den til med salt og peber.
Læg kødet på varme tallerkener og server saucen til.
Som tilbehør kan serveres råstegte kartofler eller pommes frites og
hele tomater stegt i ovnen.
Tips: Steg først kødstykkerne på stærk varme, så der dannes en skorpe.
Skru derefter ned for varmen og prøv at stikke i kødet med en kødnål.
Kødsaftens farve svarer til farven på kødet:
blod = rød og klar = gennemstegt.
Smag saucen til med finthakket persille.
Det giver saucen en frisk smag.