Logo

Glaseret pandekage med fyld af nødder og æbler

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder

(4 personer)
 
Pandekager:
4 æg
50 gram hvedemel
100 gram smeltet smør
revet skal af citron og appelsin
lidt stødt melis
lidt vaniljesukker eller -marv
½ l sødmælk
 
Nøddecreme med æbler:
½ l sødmælk
50 g melis
3 æggeblommer
50 gram Maizena
marv af 1 stang vanilje
100 gram hassel­nøddeflager
2 æbler
 
Dekoration: flormelis
 
1. Æg og hvedemel piskes, tilsættes reven citronskal, sukker, vanilje og det smeltede smør.
Derefter tilsættes mæl­ken.
2. Dejen hviler ca. 1 time, hvorefter der bages tynde, fine pandekager.
3. Hasselnøddeflagerne brunes på en bageplade i ovnen ved 180ºC.
4. Til nøddecremen piskes lidt af mælken med halvde­len af sukkeret, æggeblommerne og Maizenaen.
Resten af mælken og sukkeret samt vanilje koges op og hældes over æggemassen.
Cremen koges godt igen­nem, og hasselnøddeflagerne tilsættes.
5. Fileter af æbler vendes i cremen lige før servering.
6. Pandekagerne pakkes med nøddecreme og glaseres i en varm ovn med flormelis.
 
Serveres på en kold frugtsauce.
NB! Cremen kan med fordel laves dagen i forvejen, da den er nemmere at pakke i pandekagerne, når den er kold.
 

Facebook
Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Opret din egen Kogebog
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 5.0 (3 stemmer)
Siden er blevet set 2.323 gange - Se og skriv kommentarer herunder.

Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Afstemning
Når du skal lave mad, hvad bruger du så?
Effektiv reklame - klik her