Logo

Pina colada cupcakes

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder

Pina colada cupcakes

Hovedingredienserne i en pina colada-cocktail er ananas, kokos og rom - helt som i disse kager. Læn dig tilbage, slap af og nyd palmernes svajen i brisen fra oceanet.

 

18 cupcakes:

300 g hvedemel

2 tsk bagepulver

125 g smør ved stuetemperatur

250 g sukker

2 æg, delt i blommer og hvider

1 knivspids salt til æggehviderne

1 ¼ dl ananasjuice

0,6 dl hvid rom (eller kokoscreme eller mere ananasjuice)

75 g kokosmel

 

Kokosglasur:

2 pasteuriserede æggehvider

1 knivspids salt

300 g flormelis

75 g kokosmel

Pynt:

ristet kokosmel

tørret eller kandiseret ananas

 

A. Varm ovnen op til 180°C.

Bland mel og bagepulver i en skål, og stil det til side.

 

B. Rør smør og sukker sammen, til det er cremet og luftigt.

Tilsæt æggeblommerne en ad gangen, og rør godt mellem hver af dem.

Tilsæt de tørre ingredienser skiftevis med væsken og rør, til dejen er glat.

Rør kokosmel i.

Pisk æggehviderne stive med salt, og vend dem varsomt i dejen.

 

C. Fyld papirformene ca. ⅔ op med dej, og glat den ud med bagsiden af skeen. Bag kagerne i 20-25 minutter, eller til en tandstikker, stukket ind i midten kommer ud uden dej.

Tag dem ud af ovnen, og lad dem køle af.

 

Glasur: Pisk æggehviderne med salt, til de er stive.

Tilsæt flormelis en spiseske med top ad gangen, mens du fortsat pisker.

Vend kokosmelet i.

Tilsæt om nødvendigt mere flormelis for at få glasuren så stiv, at den holder formen.

Smør den på de kolde kager, og drys dem med ristet kokosmel.

Sæt tørret eller kandiseret ananas i toppen.

 

Facebook
Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Opret din egen Kogebog
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 5,0 (3 stemmer)
Siden er blevet set 2.921 gange - Se og skriv kommentarer herunder.

Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Afstemning
Hvad drikker du til din aftensmad?
Effektiv reklame - klik her