Logo

Fine sprøde brune kager

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder

Småkager - Mors opskrift.

250 g smør
125 g sirup
250 g sukker
ca. ½ kg hvedemel
2 tsk kanel
2 tsk nelliker
50 g sukat eller pommeransskal
100 g mandler
10 potaske

Smørret varmes i en gryde sammen med sirup og sukker, det tages af ilden, og potasken, der er udrørt i ganske lidt vand, tilsættes og omrøres godt. Derefter kommes krydderierne i sammen med den finthakkede pommeransskal. Når blandingen er lunken, tilsættes så meget hvedemel, at dejen kan formes til 4 runde pølser, men først æltes den godt igennem på bordet. Pølserne må ikke være for tykke. De stilles 3-10 dage på et koldt sted, og skæres derefter med en virkelig skarp kniv i uendelig tynde skiver. Bages ved 200ºC i ca. 5 min.

Facebook
Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Opret din egen Kogebog
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 4,3 (3 stemmer)
Siden er blevet set 2.200 gange - Se og skriv kommentarer herunder.

Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Afstemning
Hvad drikker du til din aftensmad?
Effektiv reklame - klik her