Logo

Abrikosdessert

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder

 En af sødere desserter, med alle de gode indgrediensser som makroner og fløder. denne dessert er en sand vinder ved ethvert middagsselskab.

 

4-5 store makroner eller 8-10 små
1 dl appelsinsaft
1 ½-2 dl abrikosmos
Creme:
2 æggeblommer
2 spsk sukker
1 spsk majsstivelsel
2 ½ dl fløde
25 g grofthakkede mandler
2 dl piskefløde
Endvidere: kandiserede violer

Kom makronerne i en serveringsskål (bræk dem evt. i lidt mindre stykker).
Dryp med appelsinsaften og kom abrikosmosen over.
Pisk æggeblommer og sukker sammen til cremen og rør majsstivelsen i.
Bring fløden i kog.
Hæld den koghede fløde i æggemassen, mens der piskes.
Hæld tilbage i gryden og bring det i nærheden af kogepunktet, mens der piskes.
Tag gryden fra varmen og rør de grofthakkede mandler i.
Lad cremen svale. Vend flødeskum i.
Læg cremen på abrikoserne og drys med kandiserede violer.

Ikke fryse-egnet

 

Facebook
Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Opret din egen Kogebog
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 4,8 (6 stemmer)
Siden er blevet set 5.539 gange - Se og skriv kommentarer herunder.

Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Afstemning
Når du spiser take-away, hvad er det så?






Effektiv reklame - klik her