Logo

Krondyrkølle med solbærsauce,ovnbagt forårsløg og kartoffelmedalje

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder

1 kg krondyrkølle barderet med bacon fra din mesterslagter
2 spsk olivenolie
4 knuste enebær
1 fed knust hvidløg

Sauce
50 g hakket skalotteløg
1 tsk olivenolie
2 dl solbærsaft
1 spsk Balsamico-eddike
½ l. kraftig vildtbouillon
Salt
peber

Kartoffel medalje
4 skrællede bagekartofler
200 g skrællet knoldselleri
2 spsk smør
½ dl fløde
Olie til stegning
Salt
peber


16 letkogte forårsløg
100 g nødder
50 g smør

Brun stegen på en pande og læg den i et ovnfast fad. Smør stegen med en blanding af olie, enebær og hvidløg. Sæt køllen i en 160° forvarmet ovn og steg ca. 1 time (kernetemperatur 65°). Køllen skal hvile tildækket i ca. 25 min. før udskæring.

Skalotteløget sauteres i olie, tilsættes solbærsaft og eddike, der koges ned til 1 dl, og vildtbouillonen hældes ved. Koger i 4 min og jævnes (spørg din slagter om vildtbouillon).

2 bagekartofler rives og steges som 8 små pandekager (6 cm i diameter) på en slip-let pande, til de er gyldne på begge sider. 2 bagekartofler og selleri koges i vand til mos. Vandet hældes fra, smør og fløde hældes i, og der røres til en lind masse. Mosen lægges mellem pandekagerne som en medalje.

Læg de forkogte forårsløg i et ovnfast fad og fordel nødder og smør over. Sæt det i ovnen de sidste 10 minutter af stegens stegetid. Krydres med salt og peber.

Facebook
Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Opret din egen Kogebog
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 5,0 (3 stemmer)
Siden er blevet set 2.782 gange - Se og skriv kommentarer herunder.

Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Afstemning
Hvor tit spiser du oksekød til aftensmad?
Effektiv reklame - klik her