Logo

Grydestegt lam med flageolets

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder

Lækker enkel ret.

1 kg lammenakkefileter
2 spsk olie
2 store løg i 1 cm tykke skiver
Flageolet-bønner, opblødede i koldt vand natten over
2 fed finthakkede hvidløg
30 gr. hvedemel
5 ½ dl lammefond
1 laurbærblad
2 tsk friskhakket timianblade
2-3 kviste timian
250 gr. cherrytomater
salt og peber

Skær lammenakkefileterne i små stykker og brun dem i 1 spsk olie på en hed pande.
Tilsæt endnu 1 spsk olie og kom de 2 løg på panden og brun dem godt.
Kom hvidløg ned til løgene og lad det simre.
Drys hvedemel udover løg og rør rundt. Tilsæt lammefond lidt efter lidt.
Nu tilsættes bønnerne, peber, laurbærblad og timianblade og –kviste.
Læg låg på og kom retten i en 140ºC varm ovn i 1 ½ time.
Skinnet af cherrytomaterne fjernes ved at komme tomaterne ned i kogende vand i 30 sekunder. Hvorefter det nemt pilles af.
Efter 1 ½ time i ovnen kommes cherrytomaterne i, og retten kommer tilbage i ovnen i endnu 1 time.
Smag til med salt.

Facebook
Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Opret din egen Kogebog
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 5,0 (3 stemmer)
Siden er blevet set 672 gange - Se og skriv kommentarer herunder.

Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Afstemning
Hvilken stærk øl smager bedst?
Foreslå nyt svar
Effektiv reklame - klik her