Logo

Små fyldte vandbakkelser

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder

12 stk
2 dl vand
100 g smør
100 hvedemel
3-4 æg (240g æggemasse)
 
Tænd ovnen på 200ºC.
Kog vandet op med smørret i en gryde.
Tilsæt melet under omrøring.
Lad gryden blive på varmen og pisk i dejen til den er kogt igennem og er
blevet glat og blank.
Lad masse køle af, hæld den eventuelt over i en større skål.
Æggene slås ud og piskes let sammen.
Der skal være ca. 240 g æggemasse.
Pisk æggemassen sammen med dejen lidt af gangen.
Bliv ikke forskrækket over, at æggene skiller massen.
Ved tilstrækkelig omrøring vil dejen samle sig igen.
Sæt dejen i 12 toppe med en ske på en plade med bagepapir.
Eller brug eventuelt en sprøjtepose for at få kagerne mere ensartede.
Sæt dem med god afstand imellem.
De bliver større i ovnen.
Bag kagerne i 30-35 minutter til de er tørre og lette.
Undlad at åbne ovnen de første 25 minutter af bagetiden, det vil med
garanti få kagerne til at falde sammen.
Tag en enkelt kage ud når du mener, de er færdige.
Hvis den begynder at falde sammen er de ikke bagt tilstrækkeligt.
Skru eventuelt lidt ned for varmen så de ikke bliver for mørke.
Tag vandbakkelserne ud og lad dem køle af på en bagerist.
Vandbakkelser skal spises samme dag som de er bagt - så er de afgjort
bedst.

Facebook
Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Opret din egen Kogebog
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 5,0 (1 stemmer)
Siden er blevet set 2.190 gange - Se og skriv kommentarer herunder.

Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Afstemning
Når du skal lave mad, hvad bruger du så?
Effektiv reklame - klik her