Logo

Porretærte med Danablu

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder

Ingen tærte uden ost - og denne tærte er ingen undtagelse. Porretærten her laves på osten Danablu, som er en dansk hvidskimmelost. Tærten er super nem at lave og er perfekt til frokost eller brunch.

 

Mørdej:
100 g smør
100 g øko. hvedemel
100 g øko. grahamsmel
½ tsk salt
3-4 spsk iskoldt vand
 
Fyld:
400 g skivede porrer
50 g smør
100 g Danablue
2 dl fløde
2 sammenpiskede æg
1 knsp. cayennepeber
 
Smør, hvedemel, salt og vand æltes hurtigt sammen.
Dejen hviler 1 time i køleskab.
Porrerne svitses i smørret, til de er klare.
Danablueosten smuldres i fløden og de sammenpiskede æg kommes i.
Smag til med cayennepeber.
Hæld de afkølede porrer i æggemassen.
Dejen rulles ud en smurt tærteform.
Porrefyldet fordeles i tærtebunden.
Madtærten sættes i 200ºC varm ovn og bages i 30-40 minutter til
overfladen er let gylden.

Facebook
Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Opret din egen Kogebog
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 5,0 (2 stemmer)
Siden er blevet set 2.468 gange - Se og skriv kommentarer herunder.

Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Afstemning
Når du skal lave mad, hvad bruger du så?
Effektiv reklame - klik her