Logo

Københavnerbirkes

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder

50 g gær
2 dl lunken vand
2 æg
75 g smør
1 tsk salt
ca. 500 g hvedemel
Til indrulning: 100 g smør
Pensling: sammenpisket æg
Pynt: birkes
 
Udrør gæren med lunkent vand. Tilsæt æggene.
Smørret smuldres nu i halvdelen af melet og rør dette i gærblandingen samen med saltet.
Slå mere hvedemel i dejen og tag den ud på bordet.
Ælt den med så meget hvedemel at dejen stadig er blank og smidig.
Sæt dejen lunt til hævning i ca. 45 minutter.
Slå dejen ned og ælt den igennem, evt med lidt mere hvedemel.
Udrul dejen på et meldrysset bord til et rektangel.
Skær iskold smør i tunde skiver og læg dem ved siden af hinanden på ⅔ af dejen.
Fold den smørfri dej halvt ind over den smørbelagte del, og fold den anden side over.
Udrul dejen igen, og fold endestykkerne ind over hinanden.
Vend dejen ½ omgang og gentag udrulningen og sammen foldningen 2 gange.
Skær dejen igennem på langs.
Udrul hvert rektangel til en stang, ca. 60 cm lang.
Skær den i ca. 5 cm brede stykker.
Læg stykkerne på plade til efterhævning på et ikke for varmt sted i ca. 15 minutter.
Tænd ovnen og indstil den på 225ºC.
Pensl stykkerne med sammenpisket æg og drys med birkes.
Bag brødene midt i ovnen i ca. 15 minutter.

Facebook
Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Opret din egen Kogebog
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 5,0 (3 stemmer)
Siden er blevet set 2.720 gange - Se og skriv kommentarer herunder.

Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Afstemning
Hvad drikker du til din aftensmad?
Effektiv reklame - klik her