Logo

Sensommerblommer

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder

- gratineret med vinskumsauce tilsat rom og serveret med sprøde efterårsblade. Velegnet til en herreaften

6 store blommer
2 spsk brun farin
½ appelsin (saft)
2 spsk mørk rom fx. Havanna Club
65 g rørsukker
½ dl hvidvin
vaniljemarv af ¼ stang vanilje
3 pasteuriserede æggeblommer
lidt revet citronskal
flødeskum af 1 dl fløde
1 æg
60 g sukker
50 g hvedemel
1 knsp. kardemomme
2 spsk øl
mynte
1 plastik bladform

Blommerne snittets let og blancheres. Blommerne pilles for skal, halveres udstenes. Lage til blommer koges op af appelsinsaft og sukker.
Blommerne placeres i dyb tallerken.
Lagen tages af varmen - tilsættes rom, og hældes over blommerne.
Æg og sukker til dej hældes i foodprocessor.
Røres ved lav hastighed til sukkeret er opløst.
Tilsæt hvedemel og kardemomme og rør dejen lind med lidt øl.
På bageplade med smurt silikonepapir lægges skabelon og dejen trækkes hen over med lille paletkniv. Lav ca. 3 stk
Bages i ovn ved ca. 180ºC til de begynder at blive lysebrune (ca. 4 - 5 min).
Når de er færdige bukkes de hurtigt over en stang (grydeske) medens de stadig er varme. Sukker, hvidvin og vaniljemarv koges ind til sirup.
Legeres med æggeblommer over vandbad til fast og cremet konsistens. Smages til med rom og citronskal.
Flødeskum vendes sammen med æggemassen og lægges i et lag over blommerne.
Tallerknen gratineres med en bunsenbrænder.
Anrettes med de sprøde efterårsblade og fx. lidt mynte.
--

Facebook
Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Opret din egen Kogebog
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 5,0 (2 stemmer)
Siden er blevet set 2.090 gange - Se og skriv kommentarer herunder.

Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Afstemning
Når du skal lave mad, hvad bruger du så?





Effektiv reklame - klik her