Logo

American pie

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder

150 g hvedemel
25 g flormelis
75 g koldt smør
2 æggeblommer
1 ¾ dl lys sirup
25 g blødt smør
175 g rørsukker
3 æg
1 tsk vaniljesukker
125 g valnødder
( tørrede bønner til bagning)
 
Sigt hvedemel og sukker i en skål.
Smuldr smørret i til konsistens som reven ost, saml dejen med æggeblommer og pak dejen ind i film.
Lad dejen hvile i 20 min i køleskabet inden den rulles ud og lægges i en tærteform ca 20-22 cm i diameter.
Læg bagepapir i tærteformen (på dejen) og fyld op med bønner så siderne holdes på plads under bagningen.
Denne forbages i ca 20 min ved 180ºC, fjern bønner og bagepapir og bag yderlige 5 min.
Varm sirup op til kogepunktet i en gryde.
Tag gryden af varmen og lad køle lidt af.
Pisk smør og sukker sammen tilsæt æggene et af gangen under piskning rør sirupsblandingen og vaniljesukker i dejen.
Fordel nødderne i tærtebunden og hæld massen over.
Dæk tærten til med alufolie og bag den ca 25 min ved 180ºC. fjern alufolien og bag yderlige 20 - 30 min.
Serveres med cremefraiche eller vaniljeis

Facebook
Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Opret din egen Kogebog
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 5.0 (4 stemmer)
Siden er blevet set 13.067 gange - Se og skriv kommentarer herunder.

Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Afstemning
Når du skal lave mad, hvad bruger du så?
Effektiv reklame - klik her