Logo

Grønkålssuppe med flæsk

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder

1 stok grønkål
1 kg fersk, gerne letsaltet svinekød, fx. bov eller nakke, med

ben
2 l. vand
1 suppevisk
3-4 gulerødder
2 porrer
½ selleri
4 kartofler
2-3 spsk hvedemel
salt
peber
grov sennep
syltede rødbeder
rugbrød

Rib grønkålen, skyl den godt, kom den i rigeligt, kogende letsaltet vand og kog ca. 10 minutter.
Hæld kålen i en sigte til afdrypning.
Hak derefter kålen fint i en kødhakker eller i hånden.
Gør urterne i stand og skær dem i mindre stykker.
Kom kødet i en gryde, dæk med vand og bring i kog.
Skum grundigt. Kom suppevisken i og tilsæt salt hvis kødet er fersk.
Kog 1-2 timer efter kødets art og tykkelse.
Kog urterne med de sidste 10-15 minutter.
Tag kød, grønsager og suppevisk op og jævn suppen med meljævning.
Kom kålen i suppen og smag den til med salt og peber.
Kom grønsagerne i.
Skær kødet i skiver og server til suppen sammen med sennep, groft salt, syltede rødbeder og groft rugbrød.

Facebook
Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Opret din egen Kogebog
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 5,0 (4 stemmer)
Siden er blevet set 2.822 gange - Se og skriv kommentarer herunder.

Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Afstemning
Hvad drikker du til din aftensmad?
Effektiv reklame - klik her