Logo

Makrel fra Middelhavet + Osteklemmer

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder

Makrel fra Middelhavet + Osteklemmer

Makrel fra Middelhavet

4 små makrel eller 2 store

hvedemel

salt og hvid peber

3 spsk smør eller margarine

2 bdt dild

1 fed hvidløg

1 fiskebouillonterning

2 spsk hvidvinseddike

Tilbehør: kogte kartofler og persilledrys

*

Rens og filer makrellerne og skær hver filet i 3 stykker.

Vend dem let i hvedemel, der er blandet med salt og hvid peber, og læg dem i smurt gryde med groft hakket dild og revet hvidløg mellem lagene.

Fordel resten af fedtstoffet mellem fiskestykkerne.

Opløs bouillonterningen i 2 dl kogende vand, tilsæt fiskeben og finner samt hvidvinseddike og kog det 10 minutter.

Si suppen over fisken og læg låg på gryden.

Kog retten sagte i ca. 15 minutter.

Server med persilledrys og kogte kartofler til.

Madopskrift billede

Osteklemmer

250 g reven ost - helst Emmentaler

½ æg

1 spsk fløde eller mælk

1 knsp reven muskat

1 fed hvidløg

4 skiver franskbrød

smør eller margarine

Tilbehør: oliven

*

Bland ost, æg, fløde eller mælk, presset hvidløg og reven muskat.

Steg brødskiverne på den ene side i panden i smør eller margarine, vend dem og bred ostemassen over.

Læg låg på panden og steg dem i endnu 5-6 minutter - eller til osten er smeltet.

Server brødene straks direkte fra panden og server oliven til.

Facebook
Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Opret din egen Kogebog
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 5,0 (1 stemmer)
Siden er blevet set 2.764 gange - Se og skriv kommentarer herunder.

Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Afstemning
Skal Danmark have nye sikre atomkraftværker?
Effektiv reklame - klik her