Logo

Klejner med gær

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder

50 g gær
1 stor kop mælk (stor tekop)
2 æg
125 g margarine
2 spsk sukker
hvedemel til det slipper
½ kg svinefedt til stegning
 
Lun en stor kop mælk op til ca. 25-30ºC, kom derefter gær, æg, sukker
og margarine i og rør det hele sammen.
Tilsæt melet lidt efter lidt indtil dejen slipper.
Drys lidt hvedemel på bordet, og rul dejen ud uden at den bliver alt for tynd.
Skær dejen ud med en klejnetriller, og vrid dem med det samme.
Kom et ½ kg svinefedt i en gryde og varm op til det syder omkring en
tændstik (den ende uden svovl).
Kom derefter klejnerne op i fedtet og vend dem med en strikkepind.
Klejnerne tages op når de er gyldne.

Facebook
Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Opret din egen Kogebog
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 5,0 (3 stemmer)
Siden er blevet set 2.206 gange - Se og skriv kommentarer herunder.

Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Afstemning
Når du skal lave mad, hvad bruger du så?
Effektiv reklame - klik her